Интервю с Jamie Myerson

26Авг06


(Интервюто е взето за http://www.depeche-mode.org и е публикувано през есента на 2005-та)

След интервюто с електро поп звездите Client имаме удоволствието да ви представим ново интервю дадено ексклузивно за www.depeche-mode.org

Роден в Ню Джърси, САЩ през 1975-та година Джейми Майерсън започва кариерата си през 1993-та година, когато подписва с британския лейбъл Reinforced Records. В началото той се изявява като барабанист в няколко групи.
През 1994-та година той издава първия си сингъл „Find Yourself“. След това Джейми започва като продуцент в Reinforced, където е единствения американец.
След като продуцира три сингъла, той подписва с Ovum Records на Josh Wink и издава своя дебютен албум The Listening Project през април 1998. Следват проектите Sky City:Lift Me Up издаден през 2000-ната година и Sky City:Going…Gone. през 2003-та. Последният засега негов албум излезе през 2004-та и е едноименен.
За неговите „бъдещи творчески планове“ и влиянието на Депеш Мод прочете интервюто.

–––––––––––––––––––––––-

В момента си в студио за новия си албум. Можеш ли да ни дадеш малко повече информация около него?

Албумът ще се казва „Merge“.Мисля, че ще има някои прилики с предишния албум. Отново песните ще бъдат базирани на китарата и пианото, смесени с електроника. Настроението е многообразно – атмосферично, красиво, мрачно, има и една песен, която клони към денс. Не мога да забравя своите денс корени все пак.

Трудно ли е да продуцираш, да пишеш и да записваш едновременно? Какви са плюсовете и минусите в това да имаш пълен творчески контрол?

Прекрасен въпрос. Мисля си за това често наистина…
Наистина е трудно да продуцираш, пишеш, изпълняваш и пееш всичко сам
Понякога просто се чудя защо действам така, но има и някои добри страни. Ако работиш с човек, който не е ентусиазиран достатъчно и не разбира това, което правиш, това забавя процеса на работа. А аз обичам да работя бързо и да пробвам различни неща. Но понякога се допитвам до мнението на мои приятели за това, които правя и понякога те чуват и разбират моите идеи по-добре от мен! Объркващо е. Също прекарвам изключително много часове в студиото. Обикновено се нареждат няколко дена без почти никакъв сън. Което означава доста кафе и чай, но без наркотици. Но и не мога да спя когато съм вдъхновен и имам идеи. Не знам колко хора работят по този ужасен начин, хаха. Но искам да имам своя свобода, да правя нещата както аз си искам.

Но ако трябва да избирам някой продуцент с опит и добър поглед върху нещата бих избрал Алън Уайлдър. Смятам неговата работа за гениална. Подходът му вероятно би ме накарал да развия моите умения в студиото.Сигурен съм, че крайния резултат би си заслужавал.

Мислил ли си да направиш кавър версия на някое твое парче?

Винаги съм искал да направя свой Депеш Мод трибют албум. Е, не всеки би искал да види как съсипвам песните де…. но и някакси се чувствам длъжен да го направя. Те са моето най-голямо влияние, фен съм им от 15 години. И продължават да ме вдъхновяват. Може би някой ден наистина ще имам куража да го направя.

Бих работил по по-старите песни като Lie To Me, Somebody, Photographic, I Want
You Now, World Full Of Nothing, The Things You Said… както и някои песни на The Cure.

Като фен синт-поп ерата, които са твоите любими групи?
Очевидно пак ще говоря за Депеш Мод! Хаха!
Може би също и New Order! Те доста ми повлияха в писането на песни, както и в онова уникално смесване на електроника с китара. Но може би най-вече Депеш Мод – Black Celebration, Music For The Masses
и Violator…тези три албума ме вдъхновиха да започна да се занимавам с музика!

Какво можеш да кажеш още за това влияние на Депеш Мод – силно ли е то 25 години след създаването на групата?

Винаги ме е изумявало колко много групи са били повлияни от Депеш Мод. Не само електронни групи, но и от толкова много групи от други стилове! Това е доказателство за тяхната сила.
Това не е просто посока на развитие, това е и заради дълбочината на песните, конструкцията/продуцирането. Музиката на Депеш Мод се превръща в саундтрак на живота на всеки един фен.

А ако ти трябваше да избереш песни за Саундтрака на живота ти, кои песни би включил?

О Боже… вероятно I Want You Now, тя трябва да е #1 Тази песен беше с мен по време на моите юнашески любовни разочарования! Хаха! The Cure бяха също голяма част от тийнеджърските ми години. Особено песните от Head On The Door
и Kiss Me Kiss Me Kiss Me… истински класики. If Only Tonight We Could Sleep… невероятна песен…
Бих споменал и Somebody на Депеш…толкова искрена и красива. Няма човек на света, който да не може да се открие в тази песен!

Според дискографията ти на www.jamiemyerson.com
ти си ремиксирал Dubstar, Jennifer Paige, Jewel, Dido… Коя песен на ДМ би ремиксирал?

Всъщност не съм особено голям фен на ремиксите. В повечето случаи е все едно да разваляш нещо, което си перфекто и без това. Не бих причинил това на нито една песен на ДМ, хихи!

Докато ремиксираше Dubstar, запозна ли се със Сара? Харесваш ли новата й група Client? Наскоро си говорехме с нея също.

За съжаление така и не се запознах с нея.
Но харесвам музиката на Dubstar много…Слушал съм Client и са готини, но не съм особен фен на целия този електро ривайвъл. Но ще следя работата им, тъй като ще е интересно да се види как проекта ще се развива

Благодаря ти за интервюто, Джейми!
– Благодаря и на вас за интереса към моята музика!

–––––-
Официален сайт на Jamie Myerson : www.jamiemyerson.com
blog@myspace : http://www.myspace.com/jamiemyerson

Advertisements


No Responses Yet to “Интервю с Jamie Myerson”

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: