Depeche Mode – Touring The Angel (Live In Milan)

28Септ06

Пуснах концерта без особени очаквания, след многото негативни отзиви. Честно казано винаги съм си мечтал за концертно DVD на Депеш Мод, което да има някакъв по-авторски подход от страна на режисьора, което да има допълнителни ефекти от него, да бъде нещо повече от „заснемане на концерта“, но без да се загубва лайв емоцията. До голяма степен Touring The Angel би трябвало да бъде точно това, но през последните дни си мислех, че навярно тази идея не е реализирана по най-добрия начин.

Всъщност, реализирана е почти по най-добрия начин. Подходът на Blue Leach много ми хареса, както и промяната на цветовете, енергичността на заснемането. В никакъв случай не мога да кажа, че се губи усещането, че е концерт или че ДМ се крият зад ефекти. Публиката е също много дива, жалко че рядко става обект на внимание от камерите – но това е въпрос на вкус, някои харесват концерти, където често е показвана екзалтацията на феновете, а други – където всичко е съсредоточено основно върху изпълнението.

И все пак има не малко минуси – ефектите понякога идват не особено на място, като например при Suffer Well и Macro, които според мен са отразени по не особено приятен начин. Сценичното поведение на Дейв не е нито по-добро, нито по-лошо от очакваното – по-скоро става вече клиширано. Само по себе си изпълнението му в Милано е чудесно, но дали вече не става малко като актьор играещ една и също роля отново и отново? Разбирам, че цялата група се стреми да бъде перфектна и професионална, но някакси няма много спонтанност. А мохиканското чудо на главата на Мартин ми напомня за една песен на Beck. Включването на Just Can’t Get Enough не мога да го разбера, следващия път защо не направят кавър на YMCA на Village People?

Но като цяло съм доволен. Има не малко изключително силни моменти – Policy Of Truth, Precious, Walking In My Shoes, Home, The Sinner In Me, I Feel You, Shake The Disease, завръщането на Everything Counts, Never Let Me Down Again (разбира се), Goodnight Lovers (да, обожавам тази песен и не ме е срам да си го призная Плезене) и други.

По всяка вероятно всичко изглежда по-добре в DVD качество, като вероятно ще си купя концерта, след като не мога да кажа, че съм разочарован, поне след първо гледане.

    (3,5/5)
liveinmilan_4_425.gif

Advertisements


No Responses Yet to “Depeche Mode – Touring The Angel (Live In Milan)”

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: